BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Tuesday, 8 June 2010

pengasuh ooo pengasuh

Lame dah aku x update blog aku... dah le blog aku nie kosong jer.. tambah aku nie pulak tak banyak edea.. ni aku baru jer round kat taman rumah aku nie.. nak cari saper la yang sudi jaga anak aku nie.. walau pun memang dah ade org yang offer nak jaga anak aku nie.. tapi aku cari jugak untuk atas usaha aku sendiri.. tak nak mengharapkan bantauan orang lain jer..
Sebelum nie ade la pakcik nie suruh anta anak aku kat die... tadi aku pegi rumah dia la.. tak tau la nper aku lak yang berdebar nak pergi kat rumah die nie.. rase macam kecik-kecik dulu pulak, mase nak kene anta kat tadika.. takut semacam jer.. kalau anak aku nie dah berperasaan mesti dia lagi cuak cadi aku kut... huhuhu
Sampai kat rumah orang tu.. yang pertama aku nak tengok msti rumah orang tu bersih.. alhamdulillah aper yang aku nak begitu la seadanya.. bersih jer aku tengok rumah.. sumer tersusun.. yer la 4 orang anak dara nya.. tak kan ler rumah tak tersusun kalau ade anak dara yang ramai.. jangan buat malu bro...
Dari pemerhatian pertama aku, aku tengok ok la family nie.. bukan nye aper.. aku memang takut la nak anta anak aku kat rumah pengasuh nie... yer la tengok la kebelakangan nie macam-macam perkara yang jadi kat rumah pengasuh.. aku xde la ckap sume pengasuh tak ok.. tapi nak kene beringat jugak.. aku tak nak la perkara-perkara yang buruk jadi kat anak aku.. wow nak dapat susah tau..
Bincang punya bincang orang tu setuju la nak menjaga si MIKAEL nie... alhamdulilllah senang hati aku skit.. lagi pn dekat dengan rumah aku.. dekat dengan tempat kjer aku... sekarang nie jangan mikael jer buat perangai... takut orang tu tukar pikiran pulak nanti.. muak pulak aku nak cari pengasuh yang lain...
Tapi die tak bagi tau pulak brape kene bayar.. adoi.. nie yang aku malas nie.. die cakap aku tolong die, die tolong aku... nie yang aku malas nie.. kang kalau aku bagi banyak nie.. sikit pulak, kang kalau akau bagi banyak nie.. terbanyak pulak(aku pulak yang rugi)... brape aku nak kena bagi nie ha???????

0 comments: